Кіровоградські рятувальники вчилися гасити масштабні пожежі (ФОТО)

В обласному центрі відбулася перевірка готовності до дій за призначенням Кіровоградського зведеного загону №1, створеного для гасіння великих пожеж, ліквідації наслідків аварій, катастроф та стихійних лих.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі У ДСНС в області.

До складу загону входять сили та засоби міськрайонного відділу, Долинського, Бобринецького, Олександрівського, Новоукраїнського, Новомиргородського районних відділів, Компаніївського, Устинівського, Новгородківського районних секторів Управління ДСНС в області.

У ході перевірки з’ясовали готовність особового складу до виконання завдань за призначенням, стан утримання пожежної та аварійно-рятувальної техніки, своєчасність прибуття сил і засобів до місця призначення, якість ведення оперативно-службової документації зведеного загону та рівень організації радіозв’язку.

З метою відпрацювання взаємодії між підрозділами зведеного загону під час ліквідації можливих надзвичайних ситуацій та подій на потенційно небезпечному об’єкті – ФПАТ «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів» з особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів проведено вивчення характеристик даного об’єкта.

Під час заняття вивчався технологічний процес підприємства, стан пожежної безпеки, шляхи проїзду та стан протипожежного водопостачання. Далі згідно із планом навчань відбулось практичне відпрацювання ліквідації пожежі на території об'єкта.

Загалом до навчань задіяли 75 чоловіків особового складу та 17 одиниць техніки 1-го зведеного загону.