Голові Бобринецької РДА обрали міру запобіжного заходу

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області голові Бобринецької райдержадміністрації, викритому на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди у великому розмірі поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Сьогодні, 17 листопада, високопосадовцю суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 128 тис. грн. Також суд розглянув та задовольнив клопотання слідчого про відсторонення вказаної особи від займаної посади на час досудового розслідування.

Нагадаємо, посадовця затримали працівники прокуратури області спільно з співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області 15 листопада 2017 року, у службовому кабінеті, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис грн. Кошти він вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів.

За вказаний злочин голові РДА загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.