19 кримінальних проваджень розпочали проти співробітників кримінально-виконавчої служби області

Прокуратура Кіровоградської області провела перевірки додержання законодавства щодо додержання режимних вимог, здійснення оперативно-розшукової діяльності і протидії злочинності в органах та установах виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході перевірок виявлено чисельні порушення режимних вимог в установах, неналежне виконання посадових обов’язків адміністраціями установ.

На усунення порушень законодавства в установах ДКВС в області у поточному році внесено 38 документів прокурорського реагування За результатами їх розгляду 46 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Крім того, звільнено трьох осіб незаконно утримуваних в ДІЗО.

Безпосередньо під час виконання вказаного завдання органами прокуратури внесено 6 документів прокурорського реагування та одне зауваження до Міністерства юстиції України, щодо неналежного розгляду документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.

З початку року органами прокуратури області відносно посадових осіб органів ДКВС області зареєстровано 19 кримінальних проваджень, у 2016 році таких проваджень було 11.

Питання додержання вимог законодавства в органах та установах виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на постійному контролі прокуратури області.