Віталій Скоцик: Кандидати від Аграрної партії – місцеві лідери, які заслужили довіру людей

Уже цієї неділі в Україні відбудуться вибори до об’єднаних територіальних громад. У Кіровоградській області обиратимуть владу у шести громадах. Як протікає виборчий процес, про перспективи і кандидатів від Аграрної партії розповіли на прес-конференції лідер політсили Віталій Скоцик, голова обласної організації, член Президії партії Сергій Таровик і перший заступник голови обласного осередку, член Політради Юрій Крутько у Кіровограді сьогодні, 24 жовтня.

Аграрна партія йде на перші вибори в Україні до 201 об’єднаної територіальної громади. Зокрема, у шести громадах Кіровоградщини ця політсила висунула понад сто кандидатів. У відсотковому вимірі це 85% від загальної кількості можливих мандатів до рад об’єднаних територіальних громад.

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик вважає ці вибори дуже важливими. На думку експертів, саме вони стануть прогнозом підтримки партії на парламентсько-президентських виборах, коли б вони не відбулися. Голова партії відзначає, що на виборах  ОТГ 29 жовтня брудні технології і підкуп виборців вже зараз задіяні дуже активно.

– Чим ближче до виборів, тим більше буде «сюрпризів». Але не зважаючи на це, ми впевнено йдемо до намічених цілей. Зараз Аграрна партія на третій позиції підтримки електорату. Наше завдання – утриматися в п’ятірці лідерів політичних сил до вибрів 2019 року, – розповідає Віталій Скоцик і наголошує, в Аграрної партії є для цього всі шанси. – Ми здійснювали структуровану роботу від початку створення політсили, брали участь у всіх виборах. Левова частина людей, які наповнюють нашу партію, ніколи не були членами інших політсил. Це люди справи, які мають авторитет і яким довіряють земляки. Якщо ми самі не збудуємо своєї держави, її нам ніхто не збудує.

На гарний результат для аграрників сподівається і очільник обласного осередку партії Сергій Таровик.

– Сподіваємося на гарний результат, адже наші кандидати до рад об’єднаних територіальних громад – люди справи, місцеві лідери, які мають авторитет і підтримку на місцях. Ми рухаємося до децентралізації і Аграрна партія бере у цьому активну участь, – переконаний Сергій Таровик.

На недосконалість виборчого законодавства нарікав заступник голови обласного осередку Аграрної партії Юрій Крутько. Утім, не зважаючи на це, люди довіряють аграріям, а отже партійці рухаються правильним шляхом, переконаний він.

Команда Аграрної партії вірить, що зміни в державі розпочнуться з сильних громад, тому пропонує чітку програму дій для розвитку самоврядування в Україні.

– Альтернативи децентралізації немає. Якби цей процес розпочався років 10-15 тому, то не було б сьогоднішньої ситуації на сході держави і в Криму. Біда лише в тому, що левова частина об’єднаних територіальних громад не є самодостатніми, вони не мають у своєму розпорядженні землі, фінансів і повноти влади – головних ресурсів, які дають розвиток територіям. Маючи ці ресурси, громади зможуть відновити школи, дитячі садки, ФАПи, лікарні, інфраструктуру в селах, – переконаний Віталій Скоцик і додає, Аграрна партія виступає за те, щоб громади отримали більші права щодо вирішення своїх питань. Зокрема, за надання громадам обирати суддів, начальників місцевої поліції – у такому разі вони діятимуть в інтересах простих людей, а не тих, хто їх призначає на ці посади. – Об’єднані територіальні громади мають право самі визначати, як їм жити. Тому головні завдання Аграрної партії залишаються незмінними: «Землю – громадам! Кошти – громадам! Владу – громадам!».