Схрон боєприпасів знайшли у жителя Новоукраїнського району (ФОТО)

На Кіровоградщині поліцейські виявили у місцевого жителя схрон боєприпасів до великокаліберної зброї.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Чоловік зберігав заборонені предмети в приміщенні старого ангару, на околиці одного з сіл Новоукраїнського району. Вилучене нині направлено для проведення експертиз. Власнику «майна» загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк від 3 до 7 років.

Оперативну інформацію про те, що 55-річний місцевий житель може зберігати заборонені предмети, правоохоронці отримали на початку тижня. Раніше громадянин не потрапляв у поле зору поліції, тому появою на території свого домоволодіння людей у формі не надто переймався. Настрій чоловіка відчутно змінився, коли його попросили показати приміщення господарської будівлі, що знаходилася за селом.

«Після того, як господар відчинив старі поржавілі двері, працівники поліції побачили боєприпаси до великокаліберної зброї. Предмети, схожі на набої до станкового протитанкового гранатомету у кількості 9 штук та 8 порохових запалів, лежали вздовж стіни на видному місці.

Розуміючи, що з приводу походження схрону доведеться давати пояснення, підозрюваний згодився розповісти все, «як було насправді». За версією чоловіка, боєприпаси він знайшов в одній з лісосмуг на території сусідніх областей, куди їздив у своїх справах. Начебто, їх там було багато, але з собою взяв скільки зміг і зробив це для того, аби потім передати поліції… Втім, зараз слідчі розглядають й інші версії, крім тієї, на якій наполягає чоловік», — розповів начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.