Проїзд у нових автобусах у Кіровограді коштуватиме 4 гривні

Виконавчий комітет міської ради погодив тимчасову вартість проїзду у великомісних автобусах, придбаних за кошти міського бюджету для КП «Електротранс».

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської міськради.

Враховуючи, що маршрути №№ 103, 104а, 111б, 116, 118,123, 274 у звичайному режимі руху не обслуговувалися із 2014 року і прогнозована кількість перевезених пасажирів платної категорії не відома, з метою вивчення пасажиропотоку виконком погодив тимчасову вартість разового проїзду одного пасажира для КП «Електротранс» у розмірі 4 гривні і затвердив тимчасовий коефіцієнт співвідношення безплатно перевезених пасажирів до платних на рівні попередніх обстежень у розмірі 2,98.

Крім того, за пропозицією депутатів міської ради, мешканців міста виконком вніс зміни до мережі автобусних маршрутів загального користування.

Так, кільцевий маршрут №104а пролягатиме новозбудованою дорогою, що з’єднує Межовий бульвар і вулицю Академіка Тамма. Автобуси №116 курсуватимуть аж до Лісопаркової зони і рухатимуться не вузькою Пашутінською, а центральною Великою Перспективною до Студентського бульвару і далі по вулиці Матвієнка виїжджатимуть на Полтавську. Маршрут №118 теж потерпів змін: з вулиці Преображенської він не завертатиме на вулицю Тарковського, як раніше, а їхатиме до вулиці Кропивницького. Пасажирський транспорт за маршрутом №123 продовжено від Завадівки через залізничний вокзал до ТЕЦ. На маршруті №274 курсуватимуть не 2 а 7 автобусів великої місткості, що значно покращить транспортне сполучення з віддаленим мікрорайоном.

За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, всі нові автобуси працюватимуть на лініях від 06.00 до 24.00 з технічною перервою на відстій із 11.00 до 14.00. На кожному маршруті автобуси відправлятимуться щогодини.