Прокуратура області попередила незаконне використання понад 19 млн гривень бюджетних грошей

Органи прокуратури Кіровоградської області проводить аналіз стану законності при проведенні публічних закупівель з метою упередження розтрат та зловживань при використанні бюджетних коштів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, за результатами моніторингу відкритих джерел інформації прокуратурою встановлено, що державну закупівлю послуг по реконструкції системи водовідведення в одному із міст нашої області проведено з порушенням вимог чинного законодавства, принципу максимальної ефективності та економії.

При проведенні зазначеної закупівлі тендерним комітетом відхилено пропозиції трьох учасників відкритих торгів, які були на 2,5 млн грн дешевші від акцептованої, у зв’язку з невідповідністю кваліфікаційним критеріям та умовам тендерної документації.

Водночас за результатами вивчення тендерної пропозиції підприємства-переможця прокуратурою також встановлено аналогічні невідповідності та, більш того, виявлено недостовірні відомості щодо наявності матеріально-технічної бази та кваліфікованих працівників для виконання передбачених робіт. При цьому, цінова пропозиція переможця торгів була найвищою.

Відтак, прокуратурою області подано до господарського суду позов про визнання недійсним рішення тендерного комітету — протоколу розгляду пропозицій з публічної закупівлі та договору підряду вартістю понад 19,4 млн грн.