Понад 21 мільйон гривень отримає область від Глобального фонду на протидію ВІЛ/СНІДу та інших недуг

Сьогодні, 19 жовтня, підписали Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю облдержадміністрація та Міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я».

Документ підписали на три роки, повідомили Новини Кіровоградщини в ОДА.

Сторони домовились сприяти процесу реалізації національних та регіональних програм, проектів, акцій та інших заходів, спрямованих на профілактику ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів, у тому числі серед уразливих груп та молоді. Зокрема, у 2017 році Глобальний фонд передбачив надати Кіровоградській області понад 21 мільйон 800 тисяч гривень. На співфінансування відповідних заходів з обласного бюджету виділили 3 мільйона 400 тисяч гривень.

Довідково:

«Альянс громадського здоров’я» є недержавною організацією-розпорядником фінансової допомоги Глобального фонду. У співпраці з державними партнерами та громадськими організаціями цей благодійний фонд протидіє епідеміям ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів шляхом надання фінансової та технічної підтримки на виконання програм і заходів. Кіровоградщина – серед регіонів-лідерів, які першими підписали відповідні Меморандуми. Донині такі документи почали діяти лише у Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Херсонській та Сумській областях.