Підприємці ринку «Європейський» протестують проти підвищення орендної плати за торгові точки (Відео)

Підприємці ринку «Європейський» виступили проти підвищення орендної плати за торгові точки.Підприємці ринку «Європейський» виступили проти підвищення орендної плати за торгові точки.

Близько двохсот торговців зібралися перед адміністрацією ринку, щоб висловити свої вимоги, йдеться в сюжеті „День за днем”.

Про підвищення орендної плати підприємці дізналися з повідомлень, які розповсюдила адміністрація ринку наприкінці минулого тижня. Продавці кажуть, ані про обсяг підвищення, ані про причини зростання ціни в повідомлені не йшлося. Підприємці скаржаться, що платити більше просто не в змозі, адже їх доходи й так зменшились, через малу кількість покупців, та зниження купівельної спроможності городян.

Економіст «Корпорації XXI сторіччя» Ольга Бойко озвучила позицію керівництва ринку. Підвищення пояснює здорожченням комунальних послуг, збільшенням рівня інфляції, та підвищенням мінімальної заробітної плати.

Новий рівень тарифу на оренду, формували опираючись на ціни в інших містах. За новими розрахунками, вартість оренди в середньому зросла зі ста дев’яноста до двохсот п’ятдесяти гривень за квадратний метр.

Підприємці таке підвищення вважають не обґрунтованим і збираються його оскаржувати. Допомогти прохають і начальника управління торгівлі міської ради Сергій Горбовський. Однак, за його словами, вплинути на діяльність приватного ринку міська влада не може. Підприємці збираються продовжувати боротьбу з підвищенням орендної плати. Якщо адміністрація ринку не йтиме на поступки, планують знову зібратися на мітинг. До цього часу платитимуть за оренду по старій ціні.