Олександрієць виборов бронзу на міжнародних змаганнях

Олександрійський спортсмен та пропагандист бігу на довгі дистанції Олександр Жосан успішно виступив на «Білоцерківському марафоні-2017».

На класичній дистанції у 42 км 195 м він виборов третє місце, обійшовши учасників з України та зарубіжжя, пишуть «Олександрійські новини».

Традиційний міжнародний «Білоцерківський марафон», який цього року відбувся вже вчотирнадцяте, зібрав спортсменів не лише з усієї України, а й із Білорусі, Грузії, Казахстану, Китаю та Чехії — усього близько 1500 учасників різного віку. Змагання проводилися у кількох дисциплінах: від класичного марафону (42 км 195 м) до естафети 4×21,34 м для дітей до 7 років.

Олександрійський прихильник бігу на довгі дистанції Олександр Жосан не залишився осторонь цих міжнародних змагань. На класичній марафонській дистанції він здобув бронзову медаль, прийшовши до фінішу третім у своїй віковій групі. Крім того, його номер 557 виявився щасливим у розіграшу призів: олександрієць отримав якісні кросівки від організаторів пробігу.

«Атмосфера змагань мені сподобалась, як і їхня організація. Все добре підготовлено, з фантазією. Особливо мені припало до душі те, що стільки уваги було приділено для зовсім маленьких діток — для них відвели короткі дистанції і дітлахи змагались між собою наввипередки окремо… Треба буде у наступному олександрійському марафоні і собі взяти на озброєння цей досвід та організувати для малечі такі ж окремі короткі забіги», — ділиться своїми враженнями від змагань Олександр Жосан.

Нагадаємо, до Дня Незалежності в Олександрії відбувся традиційний забіг «Здолай себе», одним із організаторів якого виступає Олександр Жосан.

Фото — «Голос Громади»