Олександрія домовилася з спонсором про постачання гемодіалізного обладнання

В Олександрії підписали тристоронній Меморандум про безоплатну передачу медичного гемодіалізного обладнання місту.

Документ підписали міський голова, керівник міської лікарні №1 та директор ТОВ «Ренарт» (Київ), інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на міськраду.

Товариство бере на себе відповідальність щодо передачі 10 апаратів для гемодіалізу, системи для підготовки води та апарату для приготування розчину концентрату.

Також фірма зобов’язується провести підготовку і навчання медичного персоналу, що працюватиме в олександрійському центрі нефрології та діалізу, на базі Чернігова і Черкас. Після встановлення обладнання спеціалісти фірми проведуть стажування працівників уже безпосередньо на робочих місцях.

На сьогодні розпочалися підготовчі роботи до ремонту приміщення колишнього урологічного відділення, на базі якого функціонуватиме гемодіалізний центр. Для цього держава виділила 3 млн грн за програмою соціально-економічного розвитку.

Планується облаштувати 10 ліжко-місць, які забезпечать замісною нирковою терапією усіх, хто її потребує в Олександрійському госпітальному окрузі. Сьогодні 13 олександрійців із хронічною нирковою недостатністю проходять відповідну процедуру в інших містах. Ще 21 хворий вимушений чекати у черзі.

Загалом, в Олександрійському окрузі, до якого входять Олександрія, Олександрійський, Петрівський, Онуфріївський та Світловодський райони, нараховується близько 55 чоловік, які терміново потребують замісної терапії. Після введення в дію центру нефрології і діалізу в другій половині 2018 року всі вони матимуть змогу отримувати необхідну процедуру.