Область забезпечить підтримку учасників АТО та їх сім'ей більш ніж на 6 млн гривень

 

Для реалізації даної Програми соціальної підтримки учасників АТО і членів їх сімей на 2017 рік з обласного бюджету передбачено 6,1 млн грн (зі змінами).

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У тому числі: для надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців та пораненим військовослужбовцям – 600 тис.грн; на придбання путівок на сімейний відпочинок – 2,7 млн грн; на санаторно-курортне лікування – 500 тис.грн; на дороговартісне медичне обстеження учасників АТО – 2 млн грн; на здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення (соцпаспорти) та інші видатки медичного та соціального характерів – 300 тис. грн.

Аналогічні програми розроблені в усіх районах і містах обласного значення, якими передбачено на 2017 рік матеріальну допомогу в сумі 14 млн грн. За рахунок місцевих бюджетів районів, сіл, селищ і міст обласного значення та благодійних коштів особам вищезазначених категорій в звітному періоді було надано матеріальну допомогу у сумі понад 5 млн грн.

З початку року матеріальну допомогу за рахунок коштів обласного бюджету виплачено 6 сім'ям загиблих військовослужбовців у сумі 60 тис.грн та 37 пораненим військовослужбовцям у сумі 185 тис.грн.