Нацрада проведе позапланову перевірку Олександрійського телеканалу «Контакт-ЛТД»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України проведе позапланову перевірку олександрійської телерадіокомпанії (ТРК) «Контакт-ЛТД».

Таке рішення Нацрада прийняла на своєму засіданні 19 жовтня, про це повідомили на сайті відомства, пише «Моя Олександрія».

Як повідомляється, у вересні цього року до Нацради звернувся мер Степан Цапюк про недотримання законодавства та умов ліцензії з боку місцевої ТРК. Після цього 25-26 вересня провели контрольний моніторинг.

В один із днів проведення моніторингу кабельне мовлення відсутнє в відрізку часу з 19.00 до 21.00, що є ознакою порушення ч. 7 ст. 27 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», сказано в повідомленні.

У другий день зафіксовано недотримання ч. 5 ст. 6 цього Закону, про те, що програми і передачі повинні містити ім'я автора чи авторів, назву і адресу виробника. Також виявлені відхилення від програмної концепції та недотримання рекламного законодавства, є питання до трансляції фільмів.

Крім цього, в повідомленні наголошується, що провайдер не транслюються в повному обсязі універсальний пакет програм, зокрема, відсутні три програми: ТОВ «ТРК» Кабельні телевізійні мережі «, ПАТ» Національна суспільна телерадіокомпанія України «(UA: КУЛЬТУРА), ПАТ» Національна суспільна телерадіокомпанія України "(UA: КРИМ).

Замість цього, йдеться в повідомленні, ТРК ретранслює три програми, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України: «Кинохит», СТС, «Кінопрем'єра», порушена загальна концепція відбору програм для ретрансляції , компанія зменшила кількість вітчизняних програм (за ліцензією — 55, фактично — 52).

«З метою з'ясування всіх виявлених порушень призначена позапланова перевірка», — сказано в повідомленні.

ТРК «Контакт-ЛТД» працює в Олександрії з 90-х років, компанія надає послуги кабельного телебачення та випускає власні програми. Нерідко критикує місцеву владу. На сьогоднішній день має низьку ціну на свої послуги в порівнянні з іншими олександрійськими провайдерами. Для порівняння: вартість базового (розширеного) ТВ-пакету у КТМ становить 55 грн / міс., «Шторм» — 50 грн, «Контакт-ЛТД» — 39 грн / міс.