На виборах у громади Кіровоградщини балотуватимуться 413 чоловіків і 318 жінок

На перших виборах у шести об'єднаних територіальних громадах Кіровоградської області до місцевих рад балотуватимуться 413 чоловіків та 318 жінок.

Гендерний аспект у списках кандидатів проаналізували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, інформують Новини Кіровоградщини.

Найбільш незбалансованими за гендерною ознакою є списки партій «Громадський рух «Народний контроль», «Громадянська позиція» та УКРОП. З-поміж кандидатів у депутати від цих політичних сил 100, 85 і 72 відсотки чоловіків та 0, 15 і 28 відсотків жінок відповідно.

Від 62 до 52 відсотків чоловіків кандидатами висунули партії«Наш край», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина, Аграрна партія України, Партія пенсіонерів України та ВО «Свобода».
Однакова кількість жінок і чоловіків стали кандидатами від партій Народний Рух України та«Народний фронт». Більше жінок, ніж чоловіків у списках таких партій, як «Об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка та «Опозиційний блок»: 52, 64 та 68 відсотки відповідно.

Серед кандидатів-самовисуванців 53% чоловіків та 47% жінок.

Щодо кандидатів на посади голів місцевих рад, то серед них 62% чоловіків та 38% жінок. Але, наприклад, у Катеринівській ОТГ кандидатами на сільського голову є тільки жінки, а кандидатами на посади голів Помічнянської та Компаніївської ОТГ є лише чоловіки.