На Кіровоградщині зареєстрували перших кандидатів на виборах до об’єднаних громад

На Кіровоградщині сформували округи та зареєстрували перших кандидатів на виборах до об’єднаних громад.

Про це під час прес-конференції у Прес-клубі міста повідомила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в області Зоя Лебідь, інформують Новини Кіровоградщини.

За її словами, під час утворення територіальних виборчих комісій, проведення ними першого засідання та формування округів ОПОРА не зафіксувала значної кількості порушень виборчого законодавства. Водночас, через неузгодженість Закону України «Про місцеві вибори» з іншими законами, виборчий процес ускладнюється правовою невизначеністю низки важливих процедур.

Виборчий процес офіційно розпочався 9 вересня. 29 жовтня відбудуться перші вибори у шести об’єднаних територіальних громадах Кіровоградської області.

Територіальні виборчі комісії сформовані у визначені законом терміни (до 16 вересня).Найбільша за кількістю членів Катеринівська сільська виборча комісія – 18 осіб. Найменша– Тишківська сільська виборча комісія, у її складі 13 осіб.

Керівні посади у територільних вибочих комісіях дісталися переважно представникам парламентських партій. 15 з 18 посад (голова, секретар, заступник голови) отримали представники парламентських політсил.

За результатами спостереження ОПОРИ, усі без винятку кандидатури у члени ТВК від місцевих організацій політичних партій прийняті до складу комісій.  ОПОРА також зібрала інформацію про перші засідання шести територіальних виборчих комісій, де восени відбуватимуться перші місцеві вибори. Усі виборчі комісії дотрималися законних строків проведення першого засідання ТВК і складання присяги їхніми членами.