На 21% більше капітальних інвестицій отримала цьогоріч Кіровоградщина

Business documents

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко взяв участь у спільному розширеному засіданні правлінь Організації роботодавців області та обласного відділення Українського союзу промисловців та підприємців.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На засіданні окреслено основні завдання щодо створення сприятливих умов для розвитку економіки регіону та підтримки підприємництва області.

На початку засідання Сергій Коваленко підкреслив, що сьогодні ключові пріоритети державної економічної політики – це інтеграція України в європейський і світовий економічний простір, залучення інвестицій, нарощування виробництва, розвиток інфраструктури та створення нових робочих місць. На Кіровоградщині успішним прикладом співпраці влади і бізнесу цього року стало проведення найбільшої в Україні Міжнародної агропромислової виставки «АгроЕкспо-2017» та в її рамках Міжнародного інвестиційного форуму, а також науково-практичної конференції «Кіровоградщина-2025: пріоритети і можливості розвитку». Посадовець також зауважив, що облдержадміністрація уклала угоду про співпрацю із національним комітетом Міжнародної Торгової Палати, що має стати фундаментом для налагодження взаємовигідних економічних зв’язків наших підприємств з іноземними партнерами.

Перший заступник голови облдержадміністрації наголосив, що обласна влада активно вживає заходи із залучення в регіональний розвиток інвестицій з різних джерел фінансування. Так, за рахунок коштів з Держбюджету (ДФРР, субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій та на формування інфраструктури ОТГ) у 2017 році в область залучено понад 250 мільйонів гривень, що на 34% більше, ніж минулого року. Окрім цього, є можливість скористатися інвестиціями за напрямками «Реалізація програми допомоги Європейського Союзу», реалізовано 39 мікропроектів у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» та проекти за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій. Цього року обсяги прямих іноземних інвестицій збільшилися на 8,4%, капітальних інвестицій – на 21%.

Сергій Коваленко також зауважив, що в області цього року чимало зроблено для удосконалення системи підготовки робітничих професій з метою вирішення проблеми дефіциту кадрів. Зокрема, посадовець відзначив, що на базі ПТУ №4 міста Кропивницького впроваджено форму дуальної освіти, коли фахівців навчальний заклад готує разом з підприємством. Дві дуальні групи учнів поєднують навчання і практику на підприємствах компанії «Ельворті ГРУП».

– Ми плідно співпрацюємо із депутатським корпусом обласної ради. Завдяки цьому маємо цього року із обласного бюджету 1 мільйон гривень фінансової підтримки малому бізнесу, – підкреслив Сергій Коваленко. – Обласна державна адміністрація у відносинах із бізнесом гарантує дотримання законності, а також всебічно сприяє розвитку підприємницької ініціативи. Розраховуємо на продовження ефективної співпраці з обласним відділенням Українського союзу промисловців та підприємців, з Організацією роботодавців області та іншими громадськими об'єднаннями підприємців.

Після вступної частини учасники засідання розглянули головне питання порядку денного: про основні завдання зі створення сприятливих умов для розвитку економіки регіону і підтримки підприємництва. Співдоповідачі – Голова Правління Організації роботодавців області Павло Штутман та Голова Правління обласного відділення УСПП Євген Бахмач, поінформували про основні здобутки у вирішенні проблемних питань та окреслили ключові завдання, які потребують спільного вирішення разом із органами влади.