Маршрутки обласного центру перевірятимуть частіше

Контроль за роботою громадського транспорту в обласному центрі посилиться.

Про це повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міськради Олександр Вергун, інформують Новини Кіровоградщини.

Для цього в управлінні збільшили штат працівників. Зараз найбільше обурення у пасажирів викликає недотримання перевізниками інтервалів руху і часу роботи громадського транспорту.

— Людей не влaштовує така організація перевезень, — наголосив голова транспортної комісії Громадської ради Олександр Тарасов. – Недотримання інтервалів руху, не дає можливості людям прогнозувати час прибуття маршруток. Часто транспорт сходить з маршрутів до 19.00, що є грубим порушенням умов договорів на виконання пасажирських перевезень у місті. Ми проводимо регулярний моніторинг з березня поточного року і неодноразово фіксували такі порушення. До цього можна додати випадки виходу в рейси технічно несправних автобусів і нетактовної поведінки водіїв, відмови у перевезенні пільгових категорій населення.

Керівникам підприємств нагадали, що однією із умов цьогорічного підвищення тарифів на проїзд було облаштування транспортних засобів навігаторами для відстеження дотримання графіків руху. Не всі підприємства виконали таку умову.

Фото: сайт міськради.