В обласному центрі затримали псевдо-АТОвця, який просив гроші (Відео)

Самозванця, який видавав себе за учасника АТО і просив гроші, спіймали в обласному центрі.

Спецоперацію провели журналісти однієї з місцевих газет за підтримки правоохоронців, йдеться в сюжеті „День за днем”.

28-річного чоловіка затримали вдруге за останні три дні. Історію про розвідника-снайпера, який нібито був у полоні, а коли повернувся додому, лишився без даху над головою і просить грошової допомоги, почули журналісти. Та при спілкуванні особисто з так званим „героєм” виявили купу неточностей. Він плутався у своїх розповідях. Він розповідав, що пройшов Дебальцеве та Іловайський котел, а згодом додав, що пішов на фронт у 4-ту хвилю мобілізації. Це було вже після трагедії під Іловайськом.

Афериста передали правоохоронцям. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадежння. Втім не пройшло і кількох днів, як він знову звернувся за допомогою.

До спецоперації журналісти приготувалися заздалегідь: створили благодійний фонд і відповідно замаскували редакцію. Заманили Даниїла, знову ж таки, грошима. Коли той прийшов, почав вкотре розповідати історію про важке перебування у зоні АТО. Заповнив бланк на отримання допомоги і сказав, що не має грошей навіть на харчування. Тоді з особистих грошей журналісти дали йому 200 гривень. Після цього відбулося друге затримання.

Даниїла знову доправили в міськвідділ поліції.

„ За даним фактом внесено відомості до єдиного реєстру досудового розслідування за статтею 190 ККУ „Шахрайство”. Задокументовано факт чергового отримання грошових коштів. Наразі слідством проводяться всі можливі заходи для направлення кримінального провадження до суду”, — повідомив старший слідчий місцевого відділу поліції ГУНП в області Богдан Федічкін.

Псевдо-АТОвцю загрожує до трьох років в’язниці. Нині слідство встановило, що він ніколи не служив в зоні АТО.

Фото: «КП».