У Світловодську будують об’їзну дорогу за новими технологіями (ФОТО)

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко ознайомився із станом ремонтних робіт на автошляхах області.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У ході робочої поїздки очільник ОДА побував у Світловодську, де оглянув стан дорожнього покриття дамби філії «Кременчуцька ГЕС», ремонт якої вимагає виділення близько 2 млн грн. Також він проінспектував стан ремонтних робіт автодороги по вулиці Єгорова.

Кошти на ремонт вулиці виділено із обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку. Тут, зокрема, мають укладати бетонні плити, призначені для будівництва злітно-посадкових смуг. В Олександрійському районі голова ОДА оглянув процес відновлення покриття на двох відрізках автодороги М-04 «Знам'янка –Луганськ- Ізварине».

На ділянці автодороги М-04 «Знам'янка –Луганськ- Ізварине» (45-51 кілометр) триває поточний середній ремонт. На відрізку довжиною у 6 кілометрів працює підрядна організація «Росдорстрой». Роботи з регенерації дорожнього покриття уже виконані. Наразі дорожники укладають нижній шару асфальтобетону. Цей етап робіт заплановано завершити до 5 жовтня цього року і розпочати укладання верхнього шару дорожнього покриття. За оцінками фахівців виконання робіт на даному об’єкті становить 45%.

Тривають ремонтні роботи і на шляхопроводі через залізничний міст, що знаходиться на 40-му кілометрі цієї автодороги. Підрядні роботи на об’єкті виконує «Містобудівельний загін 112». Реконструкцію шляхопроводу розпочали в квітні цього року. Уже завершено роботи із бетонування опор, улаштування опалубок і бетонних блоків, заміни балок, укладання монолітних плит. Оперативне виконання робіт на шляхопроводі складає близько 70%. Об’єкт в експлуатацію заплановано увести у середині листопада.

Кінцевою точкою робочої поїздки голови облдержадміністрації стало ознайомленням із роботою пересувного пункту габаритно-вагового контролю, який розташовано на спеціально збудованому майданчику на автодорозі «Знам'янка –Луганськ- Ізварине». Пункт тут працює із 14 вересня. За його допомогою визначають вагу транспортних засобів, навантаження на кожну вісь. За час роботи пересувного пункту вже перевірено понад 1,5 тисячі транспортних засобів, виявлено 608 порушень.

Коментуючи результати робочої поїздки, Сергій Кузьменко наголосив:
– Цього року на ремонти і утримання доріг області виділено понад 700 мільйонів гривень. Останні роки проводилися переважно ямкові ремонти дорожнього покриття. Сьогодні ми фактично будуємо нові дороги. У Світловодську будують об’їзну дорогу за новими технологіями – покриття буде надзвичайно міцним, матиме великий термін експлуатації. Проводяться ремонти шляхопроводів. Оновлено 36 кілометрів автодороги «Знам'янка –Луганськ- Ізварине». Отож, маємо і якісне покриття, і гарні умови для зупинок водіїв.

Також контролюємо вагу автотранспорту, адже мало дорогу збудувати – її треба зберегти. А на наступний рік у нас ще більше планів.