У середу в обласному центрі відкриється найбільша в Україні агропромислова виставка (Програма)

20 вересня в обласному центрі відкриється найбільшою в Україні Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO-2017.

Її виставкова площа налічує100 000 квадратних метрів, повідомили Новини Кіровоградщини організатори.

Виставка триватиме протягом чотирьох днів.

Особливістю AGROEXPO є те, що новинки сільгосптехніки світових та вітчизняних брендів можна буде побачитине тільки на статичних експозиціях, а йбезпосередньо в роботі в полі на спеціальному полігоні площею 60 000 кв.м.

Легкові автомобілі та позашляховики відомих світових брендів будуть широко представлені на спеціалізованій виставці Autoland, яка проходить в рамках виставки AGROEXPO. Всі чотири дні виставки працюватиме полігон для тест-драйву позашляховиків та кросоверів, де кожен зможе випробувати новинки світового автопрому.

Окремою програмою у другий день виставки AGROEXPO, 21 вересня, відбудеться стронгмен-шоу найсильніших атлетів України під керівництвом володаря титулу «Найсильніша людина світу-2004» Василя Вірастюка. Кульмінацією всього дійства буде спроба встановлення рекорду України – українські богатирі протягнуть автопоїзд із сільгосптехніки загальною вагою 27 200 кг.

Як і в минулому році, працюватиме експозиція «Тваринництво та птахівництво», де буде представлена: велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози, кролі та нутрії, кури, перепели. Там же на другий день виставки, 21 вересня, проходитиме конкурс на найкращий крафтовий сир та ярмарок фермерських продуктів.

На другий день роботи виставки, 21 вересня, гостей зустрічатиме"Покровський ярмарок", де на відвідувачів чекатимуть різноманітні конкурси та частування. Традиційний конкурс на найбільшого гарбуза «Гарбуз-велетень» пройде 22 вересня. Переможець отримає від організаторів супер-приз ‒ телевізор.

Всі чотири дні виставки супроводжуватимуться широкою діловою програмою: панельні дискусії профільних організацій, семінари із залученням визнаних експертів, «круглі столи» і т.д. У перший день на AGROEXPO пройде панельна дискусія Міністерства аграрної політики та продовольства України.