Добровеличківський підприємець облаштував у магазині цех з виготовлення підпільної горілки

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області викрили підпільне виробництво горілчаних виробів, яке організував підприємець з Добровеличківки.

Про це йдеться на сайті ГУ ДФС в області, інформують Новини Кіровоградщини.

Маючи у користуванні власний магазин з продажу продуктів, чоловік вирішив збільшити свій прибуток, додавши до асортименту товарів самостійно вироблені з недоброякісної сировини алкогольні напої. Цех для зручності організував у приміщенні цього ж магазину.

Над технологію виготовлення не переймався – змішував етиловий спирт з водою, розливав у пластикові пляшки різної ємності та за відносно невелику ціну продавав покупцям під виглядом горілки та коньяку.

Під час проведення обшуків вилучили 387 літрів підробних алкогольних напоїв та близько 9 літрів спирту. Загальна вартість вилученого становить 56 тисяч гривень.

Судово-медична експертиза встановила, що вилучені алкогольні напої містять велику кількість сивушної олії, яка негативно впливає не діяльність головного мозку, печінки, нирок, викликає порушення діяльності серця, є неякісною та небезпечною продукцією, вживання якої є загрозливим для здоров`ялюдини.

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області оголосило підозру ділку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.