Під Верховною Радою мітингують родичі полонених військових (ФОТО)

Сьогодні, 19 вересня, під Верховною Радою України проходить акція родичів полонених військових під гаслом «Звільнення полонених».

У ній беруть участь і родичі наших земляків, бійців 3-го окремого полку спецпризначення Сергія Глондара та Олександра Корінькова, повідомила у Фейсбук волонтер Оксана Червоная, інформують Новини Кіровоградщини.

Кадрові військові 947 днів перебувають у полоні. Активісти тримають у руках фото полонених та плакати з написами: «Час не повернути, вони втрачають його в полоні. Майже 1000 днів у полоні», «Людське життя — найвища цінність».

— За минулий рік жоден військовий не повернувся з полону додому. 21 серпня 2017 року хлопців, які знаходяться в Макіївській колонії, відвідали представники ОБСЄ, місія яких- спостереження та врегулювання конфлікту. Так от, під час цих відвідин, вони запитали наших військових , чи знають вони свій строк засудження... Люди, які сьогодні знов нагадують країні про свій біль, попри всі труднощі, чітко усвідомлюють, що вони українці і країна в нас одна, пишучи листи рідним, які утримуються незаконними збройними формуваннями, вони намагаються вкласти в кожен рядок впевненість, що хлопці не забуті і весь світ виборює їх звільнення. Не хочу навіть думати про те, що відчули заручники, коли представник міжнародної місії питав їх про строк засудження, — написала Оксана Червоная.