На Кіровоградщині вже освоїли 55% грошей виділених на ремонт доріг

Питання проведення ремонтних робіт на дорогах загального користування Кіровоградщини розглянули на щотижневій апаратній нараді голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка.

Поінформував із зазначеного питання начальник Служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Як зауважив посадовець, загальна динаміка фінансування дорожньої галузі за останні три роки свідчить про суттєве збільшення коштів на утримання та ремонт доріг області. Якщо в 2015 році загальний обсяг фінансування галузі складав лише 93,7 мільйона гривень, то вже у 2016 році витрати збільшено до 310 мільйонів гривень. Плановий показник фінансування на 2017 рік становить 728,7 мільйона гривень загалом (кошти державного бюджету, кредитні та митні кошти).

Станом на 25 вересня, за словами Вадима Коюденка, уже завершено роботи з поточного середнього ремонту на трьох ділянках дороги М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине загальною протяжністю 34 кілометри. На інших об’єктах роботи тривають, зокрема, ще на двох ділянках зазначеної дороги (оперативне виконання на цих об’єктах складає 45% і 69%).

Завершені роботи з бетонування опор і ригелів шляхопроводу на дорозі Знам'янка-Луганськ-Ізварине, також улаштовано опалубок тротуарних блоків, встановлено 28 із 40 балок (оперативне виконання робіт на об’єкті – 70%). Також тривають ремонтні роботи на відрізках доріг Київ-Знам'янка і Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв. Після багаторічної перерви розпочато роботи на будівництві автодороги в обхід Знам'янки (загальна готовність об’єкта – 40%).

Начальник Служби автомобільних доріг в області також звернув увагу, що окрім ремонту доріг міжнародного та національного значення, в області цього року значну увагу приділено і територіальним дорогам. Так, виділено кошти на продовження робіт з реконструкції автодороги Новомиргород-Велика Виска, проводиться ремонт на ділянці дороги Городище-Шпола-Бобринець-Устинівка, що сполучає Маловисківський та Новоукраїнський райони, а також на дорозі Новгородка-ст.Шарівка-Нова Прага.

Вадим Коюденко зазначив, що окрім будівництва та ремонту, значний обсяг робіт виконано на дорогах і за рахунок експлуатаційного утримання – ліквідовано понад 340 тисяч квадратних метрів ямковості. Значну роботу проведено і на дорогах, що співпадають з маршрутами руху шкільних автобусів.

У рамках підготовки дорожньої галузі області до зими, за словами посадовця, заготовлено 16,8 тисяч тонн піску (40% від загальної потреби) та 3,8 тисяч тонн технічної солі (60%). Також підготовлено 177 одиниць спеціальної техніки із 242 запланованих.

Підсумовуючи сказане, Вадим Коюденко зазначив, що нині на виконання ремонту автодоріг області освоєно близько 400 мільйонів гривень, що складає 55% від загального обсягу фінансування на 2017 рік.