На Кіровоградщині фіксують порушення при встановленні тарифів на комунальні послуги

Під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації, на якому розглядалося питання готовності господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 року, директор профільного департаменту ОДА Ольга Довжук звернула увагу голів РДА та представників міськвиконкомів на питання встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

За її словами лише одне підприємство в області є ліцензіатом Нацкомісії, якому вона встановлює тариф, це — ОКВП Дніпро-Кіровоград. Всі інші тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюють органи місцевого самоврядування.

Наразі департамент продовжує моніторинг цих встановлених тарифів. «Ми бачимо наявність порушень вимог чинного законодавства як по процедурі встановлення так і порядку формування. По кожному конкретному випадку обов’язково реагуємо і вимагаємо від органів місцевого самоврядування усунення виявлених порушень. При цьому хочу поінформувати, що в департаменті є окремий відділ який займається питаннями тарифної політики, можна звертатись за консультаціями, завжди допоможемо», — відзначила Ольга Довжук.

Також директор департаменту наголосила на запровадженні положень Закону України „Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”. — Дуже важкий закон для підприємств, що надають послуги з централізованого опалення та водопостачання. Важкий фінансово, тому що потребує значного фінансового ресурсу для виконання його положень, та передбачає значні фінансові санкції у разі не виконання його вимог. Прошу представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування спільно з підприємствами визначитись щодо реалізації положень вказаного закону.