На Кіровоградщині борги по зарплаті зменшилися більш ніж на 15 млн гривень

Сьогодні під керівництвом заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Світлани Лобанової відбулося спільне засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення і тимчасової міжвідомчої робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У режимі он-лайн у роботі комісії взяли участь голови, заступники голів райдержадміністрацій, заступники міських голів, до компетенції яких відносяться питання винесені на засідання комісії.

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров поінформував про стан погашення заборгованості із заробітної плати. За його словами, на 1 вересня загальна сума заборгованості по області зменшилась проти початку нинішнього року на 15,2 млн. грн. і становить 14,7 млн. грн.

Поінформував директор департаменту і про стан виплати заробітної плати у розрізі територій. Борги із заробітної плати рахуються: по загальній сумі боргу — на 8 територіях з 25; на економічно активних підприємствах — на 5 територіях області. У Кропивницькому (2,6 млн. грн.), Світловодську (3,8 млн. грн.), Бобринецькому (245,7 тис. грн.), Голованівському (17 тис. грн) та Маловисківському (29,2 тис. грн.) районах.

Зважаючи на озвучену керівником профільного департаменту інформацію, на засіданні були заслухані представники підприємств-боржників Кропивницького та Світловодська.

Про здійснені заходи щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення і про ситуацію в області щодо забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати з 01 січня 2017 року доповів перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Шарпінський.