Господарський комплекс області готовий до роботи в осінньо-зимовий період

Під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка відбулося розширене засідання колегії ОДА, на якому розглянули питання готовності господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Відкриваючи засідання, Сергій Кузьменко підкреслив, що питання порядку денного колегії є надзвичайно актуальним. Він також зазначив, що відповідні плани підготовчих робіт були затверджені ще навесні й усі органи місцевого самоврядування виділили кошти на проведення необхідних заходів.

– На сьогодні ми можемо говорити про те, що господарський комплекс області готовий до роботи в осінньо-зимовий період, – наголосив голова облдержадміністрації. – Тепер органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні взяти під особистий контроль укладання договорів теплопостачальними підприємствами на постачання природного газу в опалювальному періоді. Не менш важливим є забезпечення в повному обсязі розрахунків за спожиті енергоносії, що дасть можливість стабільно працювати паливно-енергетичному комплексу області під час опалювального сезону.

Сергій Кузьменко також звернув увагу керівників територій на необхідність продовжувати роз’яснювальну роботу серед населення стосовно програми житлових субсидій та забезпечення своєчасних перерахунків органами соцзахисту.

– Хочу наголосити, що Урядом були внесені певні зміни в порядок нарахування субсидій, проте вони не є кардинальними – просто є певні технічні речі. Прошу, щоб фахівці, які відповідають за це питання, активно інформували населення стосовно змін і нових можливостей отримати допомогу від держави для сплати за комунальні послуги, –підкреслив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації зауважив, що цього року продовжує успішно реалізовуватися програма з енергоефективності – надання державної підтримки на відшкодування частини суми кредитів, отриманих на придбання матеріалів і обладнання для утеплення житла.

– Ця програма – реальна можливість для людей витрачати менше під час опалювального сезону. Є приклади, коли виділено значні суми державних коштів на утеплювальні роботи, органи місцевого самоврядування проспівфінансували і люди отримали зовсім інші за енергоефективністю будинки і зовсім інші рахунки, – зазначив Сергій Кузьменко. – Держава дбає і про те, щоб її громадяни отримували більше доходів. Коли зарплати будуть достойними, а житло енергоефективним – люди матимуть змогу самостійно сплачувати за свої рахунки.

Наше завдання, щоб 80% українців були середнім класом з високим рівнем доходу.