В області виписали 180 тисяч рецептів «доступних ліків»

З початку реалізації програми «Доступні ліки» в області виписали 179 тисяч рецептів на отримання ліків для 81 тисячі пацієнтів.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко, інформують Новини Кіровоградщини.

У програмі «Доступні ліки» беруть участь майже 600 аптечних закладів області. Більшість з них розташовані у містах обласного значення (майже 300 аптек).

– Загалом, на програму «Доступні ліки» у 2017 році передбачене фінансування у розмірі 17,4 млн грн. Цього буде достатньо, аби до кінця року на 50% збільшити обсяги виписаних рецептів тим пацієнтам, які вже отримують необхідну лікарську допомогу, – зазначив Олег Рибальченко.

— Зі зміною принципу фінансування амбулаторної ланки, пацієнти отримали можливість самостійно обирати та отримувати в аптечній мережі ліки, що їм призначені лікарем. При цьому, майже усі витрати на придбання лікарських засобів відшкодовуватимуться із державного бюджету. Більшість лікарських засобів пацієнти отримують безкоштовно, або із незначною доплатою, – зазначив посадовець.