У Добровеличківському районі упіймали лісоруба – браконьєра (ФОТО)

На Кіровоградщині правоохоронці викрили громадянина, якого підозрюють у порубці лісу.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

На місці пригоди поліцейські виявили більше десятка спиляних дерев, бензопилу та мотоблок з причепом, які вилучено та поставлено на штрафмайданчик. Нині правоохоронці перевіряють громадянина на причетність до скоєнні подібних правопорушень.

Оперативна інформація про те, що невідомі особи спилюють дерева на одній із ділянок лісу, надійшла до Добровеличківського відділення поліції ще на початку місяця.

«В результаті проведених оперативно-розшукових заходів у поле зору поліцейських потрапив 50-річний місцевий житель. Зранку громадянин виїхав з дому у справах, однак вже близько 16 години поліцейські виявили його на тому ж місці, де вже раніше проводилася порубка. До того ж, в момент прибуття на місце пригоди слідчо-оперативної групи, у підозрюваного буквально «кипіла» робота. На місці знаходилась чимала кількість щойно спиляних дерев», – розповідає начальник Добровеличківського відділення поліції Юрій Яндульський.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». Встановлюється сума завданих збитків. За скоєне громадянину загрожує покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.