Три дні в обласному центрі триватиме фестиваль документального кіно Lampa.doc

11 серпня на Театральній площі в обласному центрі вперше розпочнеться фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc.

Він триватиме три дні, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням організаторів.

Програма фестивалю складатиметься з 12 найкращих зразків сучасної польської та української документалістики різних жанрів 2016—2017 років.

У програмі фестивалю будуть фільми про музику в людині і людей в музиці — «Jamala.UA» (Україна) та «Варіація на віолончелі соло» (Польща), спорт — «Виграти все» (Україна), документальна комедія з іронією «Перший поляк на Марсі» (Польща) та фільм про колишнього гангстера «Урок ходіння» (Польща), історії на одвічні загальнолюдські теми дітей та батьків «Три розмови про життя» (Польща) та кохання «Тісний зв’язок» (Польща), а також фільми, що покажуть очима документалістів ситуацію в сучасній Україні: «Рідні» (Україна, Німеччина, Латвія, Естонія), «Гострий біль» (Україна), «МА» (Україна), «Коли цей вітер вщухне» (Польща), «Металурги» (Україна).

Всі польські фільми з програми Lampa.doc стануть українськими прем’єрами.

Покази відбуватимуться просто неба на великому екрані та збиратимуть всіх охочих. Окрім того заплановані зустрічі з режисерами і декілька лекції, в яких йтиметься про різницю між документалістикою та журналістикою, про сучасні тендеції в документальному кіно та інше. Це можливість не лише відпочити, а насамперед побачити нове і познайомитись із цікавими людьми на екрані та поруч.

Початок кінопоказів — 20:30.