Попри заборону вантажівки продовжують їздити обласним центром (Відео)

Щоб вберегти і без того не ідеальні розплавлені сонцем дороги від деформації під вагою транспорту, міська влада обласного центру обмежила їх рух.

Якщо термометр показує більше двадцяти восьми градусів тепла, з десятої ранку до десятої вечора вантажівкам в обласний центр заборонили заїжджати.

Однак на практиці цього не відбувається. Міський голова Андрій Райкович обурений і заявляє про бездіяльність поліції. Начальник сектору безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в місті Сергій Бабенко пояснює, що втілити вказівку на практиці неможливо. Каже, місяць тому дали рекомендації управлінню ЖКГ міськради встановити інформаційне панно обмеження руху за температури вище 28-ми градусів. А ще раніше просили про спорудження знаків заборони проїзду через місто транзитного великовагового транспорту. В управлінні ЖКГ пояснюють, проїзд заборонили окремими вулицями. Місто ж загалом від машин знаками убезпечать лише через два тижні.

Лише після встановлення знаків патрульні матимуть повноваження зупиняти вантажівки. Однак перевірити їх реальну вагу, тобто довести перевищення допустимого значення, все одно не зможуть. Контрольно-ваговий майданчик на Кіровоградщині лише один і постійно курсує. Ще один екземпляр придбають незабаром, тому поки що дорожники просять пильнувати порядок трансінспекцію.

Як повідомляли Новини Кіровоградщини, перелік місць для відстою вантажівок служба автомобільних доріг розмістила на своєму офіційному сайті.